Jumat, 18 Februari 2011

Wayang Golek Versi Kaset

Wayang Golek Versi Kaset

Kanggo ka sadaya kadang wargi anu mikacinta ka budaya sunda, diantawisna Seni Wayang Golek, simkuring nyanggakeun ieu Lakon-lakon Wayang Golek dina wujud MP3. Mudah-mudahan sing janten motivasi kanggo ka urang khususna para nonoman nu aya di tatar sunda, supados tiasa ngajenan, ngamumule, tur ngaronjatkeun budayana.

Asa ku lebar pisan budaya urang (sunda) nu sakitu beunghar tur luhung ajenna dimomorekeun ku urang nu pituin sunda. Ulah dugikeun ka Jati Kasilih Ku Junti (Budaya urang kasilih / kalibas ku budaya deungeun).

Tahap awalmah urang diajar mikaresep heula ka seni budayana, diantawisna dihandap ieu simkuring parantos nga-posting file-file MP3 lakon wayang golek. Salian ti hiburan wayang golek teh mangrupi hiji jalan kanggo urang mulungan elmu agama, da numutkeun sajarahna waktos jaman Sunan Kalijaga, mantena tiasa nyebarkeun agama islam kalayan lancar tur gampil ditarima ku umat, salah sawios jalana nyaeta ku Seni Wayang.

Mudah-mudahan sing seueur pulungeunana kanggo urang, kalayan manfaat dilarapkeun dina kahirupan, nu dipalar salamet urang di dunya tur akheratna. Amin.

Perhatosan

Postingan ieu mung saukur preview, galeuh kaset aslina Sangkan seniman-seniman sunda tetep eksis tur sumanget dina kreasina.

Prabu Gondayitma Kaset Pita @DeonChannel7811

Prabu Jaya Maruta Kaset Pita Youtube @DeonChannel7811

Bandung Bandawasa Nitis

Jaka Gintiri (Semar Rarabi)

Narayana Ngalalana

Astrajingga Gugat

Pandawa Tuntas Nyamur

Bangbang Wiramanik

Arimbi Ngadeg Ratu

Dawala Diistrenan

Budak Buncir

Gatotkaca Krama

Palagan Di Maliawan

Prabu Gondayitma

Gatotkaca Mangkat Birahi

Sanghyang Bima Pawitra

Somantri Ngenger

Rahwana Pejah

Bima Mungkus

Sanghyang Jaya Lengkara

Bima Lodra (Giri Harja 2)

Dewa Permana Sidik (Tangkal Rahayu Ningrat)

Dorna Gering (Dewa Debat 2)

Batara Surya Pringga

Dewa Debat

Gatot Kaca Gugat (Rebutan Daerah Pringsendani Bag. 1)

Pandawa Adu Bola

Kresna Murka (Lanjutan Gatot Kaca Gugat)

Bambang Melasrana

Karna Diperdaya

Prabu Bandung Naga Sewu

Bocah Ireng (Lakon Buhun Pa Asep Sunandar)

Versi Videona mangga buka channel youtube https://www.youtube.com/@ESBIOFFICIALSubscribe

Komentar Via Facebook